ЗГУРТАВАНЬНЕ БЕЛАРУСКАЙ ШЛЯХТЫ

ASSOCIATION OF THE BELARUSIAN NOBILITY

СОБРАНИЕ БЕЛОРУССКОЙ ШЛЯХТЫ

Правілы форумаў (па-беларуску)Правила форумов (по-русски)

Бел.: Калі вы ўводзіце свой лагін і пароль, часта здараецца, што вас не пускае і піша пра памылку. Пры гэтым адкрываецца старонка для ўвахода на форум. Ваш лагін ужо запомніўся. Набярыце яшчэ раз пароль і націскайце "ўвайсьці". Павінна спрацаваць.

Рус.: Когда вы вводите свой логин и пароль, часто случается, что вас не пускает и пишет об ошибке. При этом открывается страница для входа на форум. Ваш логин уже запомнился. Наберите пароль ещё раз и нажимайте "войти". Должно сработать.

Автор Тема: Сьнітка, Сьнітко / Śnitka, Śnitko / Snitko / Снитка, Снитко  (Прочитано 8110 раз)

Вітальд Ханецкі

• Участник
  • гэрбу "Вэнда"
Сьніткі гэрбу "Сьлепарода І" чынілі вывад у Менскім ДДС 1804.07.23, дадатковы 1827.06.06. Род не быў зацьверджаны у дваранстве Расейскай Імпэрыі з-за "недастатковасьці доказаў". Хутчэй з-за таго, што падалі на разгляд пару вячыстых дакумэнтаў з Ашмянскага суда, а гэта першая прыкмета, як вядома, што дакумент фальшывы, бо усе матэрыялы Ашмянскага суда пагарэлі ў XVIIIст. У вывадзе Сьніткі паказалі, што паходзяць з Полацкага ваяводзтва дзе мелі маентак Каплікоўшчына. У XIX ст. жылі ў Менску і Менскім павеце ў Новым Двары (каталіцкі прыход Каралішчавічы) і фальв.Сьвітайлаве (ня ведаю дзе!). Адна галінка рабіла Вывад у Ковенскім ДДС у1847.10.11, але далейшы лес невядомы.
Dic, duc, fac, fer!

эдпитер

• Новичок
  • *
Буду благодарен о любой информации о роде Снитко, особенно об Ивацевичской его ветви. Я пытаюсь восстановить историю рода, однако на настоящий момент живу достаточно далеко от Беларуси, с архивными документами работать не могу, для меня доступны только Санкт-Петербургские библиотеки и интернет.

Molekulka

• Новичок
  • *
Добрый день, эдпитер!
Я также пытаюсь составить свое генеалогическое древо. Скажите, а Ваши предки, часом, не родом из д.Любищицы Ивацевичского района?

FOX

• Новичок
  • *
Сьніткі гэрбу "Сьлепарода І" чынілі вывад у Менскім ДДС 1804.07.23, дадатковы 1827.06.06. Род не быў зацьверджаны у дваранстве Расейскай Імпэрыі з-за "недастатковасьці доказаў". Хутчэй з-за таго, што падалі на разгляд пару вячыстых дакумэнтаў з Ашмянскага суда, а гэта першая прыкмета, як вядома, што дакумент фальшывы, бо усе матэрыялы Ашмянскага суда пагарэлі ў XVIIIст. У вывадзе Сьніткі паказалі, што паходзяць з Полацкага ваяводзтва дзе мелі маентак Каплікоўшчына. У XIX ст. жылі ў Менску і Менскім павеце ў Новым Двары (каталіцкі прыход Каралішчавічы) і фальв.Сьвітайлаве (ня ведаю дзе!). Адна галінка рабіла Вывад у Ковенскім ДДС у1847.10.11, але далейшы лес невядомы.
очень интересно!

ищу информацию по роду Снитко из под Слуцка Минский район 
« Последнее редактирование: 24 Сентября 2011, 19:00:48 от Ўладзіслаў Вяроўкін-Шэлюта »

shanovna_pani

• Новичок
  • *
Добрый день, эдпитер!
Я также пытаюсь составить свое генеалогическое древо. Скажите, а Ваши предки, часом, не родом из д.Любищицы Ивацевичского района?

Здравствуйте. Мой дед был родом с этой деревни. Снитко Антоний Васильевич, 1928г.р.

Anatoli Anisko

• Новичок
  • *
Интересный мне род.У Войницкого из Новогрудского уезда жена Была Снитко.
Еще мне интересен Константин Михайлович Снитко (Виленская археографическая комиссия, предводитель дворянства Вилейского уезда), его отец Михаил Михайлович. Недвижимость этого рода в Вилейском и Дисенском уездах.
Может в этих делах о Михаиле чтото есть (~1770-80 г.р.)?
« Последнее редактирование: 22 Февраля 2026, 14:06:17 от Anatoli Anisko »