ЗГУРТАВАНЬНЕ БЕЛАРУСКАЙ ШЛЯХТЫ

ASSOCIATION OF THE BELARUSIAN NOBILITY

СОБРАНИЕ БЕЛОРУССКОЙ ШЛЯХТЫ

Правілы форумаў (па-беларуску)Правила форумов (по-русски)

Бел.: Калі вы ўводзіце свой лагін і пароль, часта здараецца, што вас не пускае і піша пра памылку. Пры гэтым адкрываецца старонка для ўвахода на форум. Ваш лагін ужо запомніўся. Набярыце яшчэ раз пароль і націскайце "ўвайсьці". Павінна спрацаваць.

Рус.: Когда вы вводите свой логин и пароль, часто случается, что вас не пускает и пишет об ошибке. При этом открывается страница для входа на форум. Ваш логин уже запомнился. Наберите пароль ещё раз и нажимайте "войти". Должно сработать.

Автор Тема: Змачынскі, Жмачынскі / Zmačynski, Žmačynski / Zmaczyński / Змачинский, Жмачинский  (Прочитано 10939 раз)

algerd62

• Новичок
  • *
Пра падваеводу спрачайцеся не са мной, а з гiсторыкам Анiшчанка.
А я, як кажуць, за што купiу на яго сайце, за тое i прадау на гэтым.
Яшчэ мне цiкавы адзiн радок у Анiшчанка:
«В Нов. Фл. Рожанка, в Мин Фл. Рубежевiчы»
На самой справе есць дзве Рожанкi.
Адна - у Шчучынскiм раене Гродзенскай вобласцi,
Другая - у Рубежэвiчскiм сельсавеце, Стаубцоускага раена Мiнскай вобласцi

Калечыц

• Ветеран
Пра падваеводу спрачайцеся не са мной, а з гiсторыкам Анiшчанка.
А я, як кажуць, за што купiу на яго сайце, за тое i прадау на гэтым.
Яшчэ мне цiкавы адзiн радок у Анiшчанка:
«В Нов. Фл. Рожанка, в Мин Фл. Рубежевiчы»
На самой справе есць дзве Рожанкi.
Адна - у Шчучынскiм раене Гродзенскай вобласцi,
Другая - у Рубежэвiчскiм сельсавеце, Стаубцоускага раена Мiнскай вобласцi

З Вамі ніхто не спрачаецца, асабліва я. Вам тут на форуме тлумачаць і  адказваюць фактамі, а Вы можаце ўспрымаць іх, як Вам будзе пажадана, факты ад таго не зменяцца.
In hoc signo vinces

algerd62

• Новичок
  • *
На жаль, Вы не прадставiлiся.
Я не ведаю, хто гэта мне тут пiша i якое дачыненне ен мае да тэмы майго роду Змачынскiх.
Пруфы фактау, як на сайце у Анiшчанкi, з нумарам архiунай справы i лiстоу у ей будуць, цi мне трэба проста паверыць незнаемаму чалавеку на слова?
Дарэчы, непадалек ад Рубежэвiчскай Рожанкi iдзе дарога Н-8378 з Рубежэвiчау на усход праз Энергетык у Вузду i далей у Касцюкi, дзе жыу мой Фелiцыян Змачынскi.
Верагодна, як раз адтуль яны i прыйшлi.
« Последнее редактирование: 05 Сентября 2026, 19:48:07 от algerd62 »

Калечыц

• Ветеран
На жаль, Вы не прадставiлiся.
Я не ведаю, хто гэта мне тут пiша i якое дачыненне ен мае да тэмы майго роду Змачынскiх.
Пруфы фактау, як на сайце у Анiшчанкi, з нумарам архiунай справы i лiстоу у ей будуць, цi мне трэба проста паверыць незнаемаму чалавеку на слова?
Дарэчы, непадалек ад Рубежэвiчскай Рожанкi iдзе дарога Н-8378 з Рубежэвiчау на усход праз Энергетык у Вузду i далей у Касцюкi, дзе жыу мой Фелiцыян Змачынскi.
Верагодна, як раз адтуль яны i прыйшлi.

А вось Вас добра вядома па адпаведнаму тэлеграм чату, дзе колькасць удзельнікаў Вам і там ужо шмат чаго тлумачылі і з якімі Вы там сварыліся. Акрамя таго, каб Вы ўважліва чыталі крыніцы па койданаўскай генеалогіі, сабранай у тым чаце, Вы бы памяталі мае прозвішча і яно казала б само за сябе.
Чытайце ГБШ і крытычна падходзьце да пошукаў, астатняе што Вам параю. Гэта ж парада Вам была і ад удзельнікаў вядомага Вам чата.
In hoc signo vinces

algerd62

• Новичок
  • *
Зразумеу, што пруфау не было, няма i не будзе
Бла-бла-бла
Адправiлi лесам у нейкi койданаускi чат шукаць, хто такi Калечыц, бо яго кожны сабака тут павiнен знаць.
Пры чым тут той Койданау з яго Калечыцам да маiх Змачынскiх з Вузденскага раену?

P.S. Напiсау зварот да адмiнiстратара з просьбай выдаліць мой рахунак і ўсе паведамленні.

Бывайце здаровы яснавельможныя панове!
Вялiкi дзякуй за «цеплы» прыем.
Прабачце, што патурбавау.

« Последнее редактирование: 05 Сентября 2026, 23:06:00 от algerd62 »

algerd62

• Новичок
  • *
I на адыходак, наконт «крытычнага пошуку».
Я як раз крытычна падыходжу да ГБШ, на якi тут некаторыя моляцца, як на Бiблiю.
Акрамя неправiльных гадоу нараджэння (рознiца з метрыкамi па 10 гадоу, цi наогул iх адсутнасць), там пра маю ветку Змачынскiх запiсана:
«Пачынаючы з 1855 году да роду З., празнаннага у 1830 далучалiся З., якiя на той момант пражывалi у Слуцкiм, Iгуменскiм i Мiнскiм паветах…
У сапрауднасцi усе яны паходзiлi з зямян Мiнскага павета i могуць быць атаясамлены з людзьмi, показаннымi у асноунай ветке»
Далей пералiчваюцца тры пакаленнi маей радавой лiнii, пачынаючы с Данiэля
I тут у мяне узнiкае галоунае пытанне: Чаму толькi з Данiэля?
Чаму у ГБШ няма усiх маiх астатнiх продкау раней да Данiэля, а у вывадзе 1804 i на сайце Анiшчанкi яны усе есць, болей таго, яшчэ i разам з гадамi нараджэння?

Чаму тады ва усiх метрыках Вузденскага касцела рознымi ксендзамi усе мае продкi Змачынскiя канкрэтна запiсаны шляхтай?

Падрабязны ход пошуку маей веткi Змачынскiх са скрынамi знойдзенных дакументау выкладваю на сайце VGD у Слабада-Пырашэускай воласцi таму, што мае Змачынскiя жылi у весцы Касцюкi.
Каму з Змачынскiх цiкава, калi ласка запрашаю.
« Последнее редактирование: 06 Сентября 2026, 12:54:00 от algerd62 »