ЗГУРТАВАНЬНЕ БЕЛАРУСКАЙ ШЛЯХТЫ

ASSOCIATION OF THE BELARUSIAN NOBILITY

СОБРАНИЕ БЕЛОРУССКОЙ ШЛЯХТЫ


Правілы форумаў (па-беларуску)Правила форумов (по-русски)

Бел.: Калі вы ўводзіце свой лагін і пароль, часта здараецца, што вас не пускае і піша пра памылку. Пры гэтым адкрываецца старонка для ўвахода на форум. Ваш лагін ужо запомніўся. Набярыце яшчэ раз пароль і націскайце "ўвайсьці". Павінна спрацаваць.

Рус.: Когда вы вводите свой логин и пароль, часто случается, что вас не пускает и пишет об ошибке. При этом открывается страница для входа на форум. Ваш логин уже запомнился. Наберите пароль ещё раз и нажимайте "войти". Должно сработать.

Автор Тема: Шышка, Шышко / Šyška, Šyško / Szyszko / Шишко, Шишка  (Прочитано 6569 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

fatso

  • Старожил
  • ****
  • Сообщений: 278
    • Rodzina Robakow w Charkowie 1906
Зигисмунд Богуш-Шышко, польскй генерал, наверно из этого рода.
Я встретил его в Лондоне во 1982г и лично услал его в госпиталь.
Поживал он бедно в городской лондонской квартире после войны, с саблей и восточным ковром на стене. Жизнь, медали, достижения-все это вам узнать из Википедйи. Чего там не узнаете это события обо которых мне рассказали родные Генерала-он был назначен командировать десантом во Голландию, 1944, Operation Market Garden. Знаменитый британский филм сделан об этом происшествие-A Bridge too far.Прежде чем сброситься с парашутом во оккупированную Европу Генерал нужен был тренировать прижок во Велкобританйи. И он там сломил некие кости, так и не улетел в эту обреченную на провал операцию.
"Nie pozwol aby Cham gownem prychal miast je sam polykac"
- Hr Mendewesz

Калечыц

  • Ветеран
  • *****
  • Сообщений: 1062
Re: Шышка, Шышко / Šyška, Šyško / Szyszko / Шишко, Шишка
« Ответ #1 : 18 Сентября 2018, 14:25:24 »
1816-1-13

Шляхетны пан Антоній Шышка, бурмістр менскі ў 1770-х гг.

Арк. 39 Славетны Ануфрый Шышка, абывацель менскі.
In hoc signo vinces

Калечыц

  • Ветеран
  • *****
  • Сообщений: 1062
Re: Шышка, Шышко / Šyška, Šyško / Szyszko / Шишко, Шишка
« Ответ #2 : 14 Ноября 2018, 21:01:54 »
У 1758 г. пры хросце Ежага-Антонія сына Войцаха і Мар'яны Камароўскіх у Дабрынёва станькаўскай парафіі хроснымі былі сярод іншых JP Караліна Дышлевічава і JP Лаўрэнты Шышка. Здаецца, гэтыя людзі маглі мець нейкае сваяцтва з наступнымі асобамі:

Антоні Нарвоюш Дышлевіч скарбнік менскі з 11.05.1776 г. быў жанаты на Вікторыі з Шышкаў, стражнікаўне смаленскай. Яе бацька- Міхал. У 1765 г. Антоні Дышлевіч прадаў Багуфалам маётнасць N у Койданаўскай парафіі, якая была набыта ім у 1761 г. у Тадэуша Ваўка, чашніка аршанскага.
In hoc signo vinces