ЗГУРТАВАНЬНЕ БЕЛАРУСКАЙ ШЛЯХТЫ

ASSOCIATION OF THE BELARUSIAN NOBILITY

СОБРАНИЕ БЕЛОРУССКОЙ ШЛЯХТЫ

Правілы форумаў (па-беларуску)Правила форумов (по-русски)

Бел.: Калі вы ўводзіце свой лагін і пароль, часта здараецца, што вас не пускае і піша пра памылку. Пры гэтым адкрываецца старонка для ўвахода на форум. Ваш лагін ужо запомніўся. Набярыце яшчэ раз пароль і націскайце "ўвайсьці". Павінна спрацаваць.

Рус.: Когда вы вводите свой логин и пароль, часто случается, что вас не пускает и пишет об ошибке. При этом открывается страница для входа на форум. Ваш логин уже запомнился. Наберите пароль ещё раз и нажимайте "войти". Должно сработать.

Автор Тема: Аўсяны / Awsiany / Owsiany / Овсяный  (Прочитано 19 раз)

Роберт1965

• Новичок
  • *
Аўсяны / Awsiany / Owsiany / Овсяный
« : 15 Августа 2026, 17:19:17 »
Добры дзень!
Мяне цікавіць род Аўсяных гербу Равіч з прыдомкам Роліч. У «Гербоўніку беларускай шляхты» (том 1, Мінск, 2002) знаходзіцца вывад гэтага роду, які ахоплівае некалькі пакаленняў.
Асабліва мяне цікавяць жонкі мужчын з гэтага вываду, паколькі ў апублікаваным матэрыяле, на жаль, не пазначаны іх імёны і прозвішчы.
Найбольш мяне цікавяць:

1. Мікалай Аўсяны — маёр войскаў Вялікага Княства Літоўскага, пісар Скарбу ВКЛ, уладальнік фальваркаў Сваротва ў Навагрудскім павеце і Белякоўшчына ў Слонімскім павеце. Яго тэстамент датуецца 1748 годам.

2. Міхал Аўсяны - нар. у 1704 г., сын Мікалая, скарбнік навагрудскі.

3. Асабліва таксама цікавіць лінія Сымона Аўсянага, сына Міхала, а таксама яго нашчадкаў — Міхала нар. у 1759 г. і Антонія, якія купілі ў 1794 годзе фальварак Зубкова (Зубкі) у Навагрудскім павеце.

Буду вельмі ўдзячны за любую інфармацыю пра іх жонак: імёны, прозвішчы, бацькоў, паходжанне, маёнткі, месца заключэння шлюбу.
Магчыма, камусьці ўжо сустракаўся гэты род у метрычных кнігах, справах аб дваранстве або іншых генеалагічных матэрыялах.

Буду вельмі ўдзячны за любую дапамогу і падказкі!