ЗГУРТАВАНЬНЕ БЕЛАРУСКАЙ ШЛЯХТЫ

ASSOCIATION OF THE BELARUSIAN NOBILITY

СОБРАНИЕ БЕЛОРУССКОЙ ШЛЯХТЫ

Правілы форумаў (па-беларуску)Правила форумов (по-русски)

Бел.: Калі вы ўводзіце свой лагін і пароль, часта здараецца, што вас не пускае і піша пра памылку. Пры гэтым адкрываецца старонка для ўвахода на форум. Ваш лагін ужо запомніўся. Набярыце яшчэ раз пароль і націскайце "ўвайсьці". Павінна спрацаваць.

Рус.: Когда вы вводите свой логин и пароль, часто случается, что вас не пускает и пишет об ошибке. При этом открывается страница для входа на форум. Ваш логин уже запомнился. Наберите пароль ещё раз и нажимайте "войти". Должно сработать.

Автор Тема: Корзун, Корзан / Korzun, Korzan / Korzon / Корзон  (Прочитано 27513 раз)

Ольга Маркова

• Новичок
  • *
Re: Корзун, Корзан / Korzun, Korzan / Korzon / Корзон
« Ответ #90 : 13 Январь 2023, 03:27:40 »
Здравствуйте! Мой прапрадед Корзун Иосиф (Осип), мы знаем его как Ешонович или Ясонович. Возможно, отчество перефразировано от Яковлевич или Антонович-но это мои додумки, так как не знаю имени Ешон. Есть имя Эшон, но оно кавказское, скорее всего, не подходит, так как мой Иосиф белорус. Бабушка говорила, что они родом из деревни Жареньки Лепельского уезда. Жена Мария, говорили, что она немка. Дети: Федор (родился примерно 1880-1900, точно не знаю, но он вррде бы старший), Яков, Константин, Степан, Семен, Соломея, Дарья, Мария, Евфросинья. Я правнучка Федора Иосифовича. Буду благодарна любой информации. Интересует, откуда прапрабабушка Мария, ее фамилия девичья, отчество Иосифа, его корни. Возможно, найдутся родственники!

Ольга Маркова

• Новичок
  • *
« Ответ #91 : 13 Январь 2023, 04:59:59 »
Всем добрый день!
Ищу любые упоминания о родственниказ, известно мало:
Прапрадед Корзун Иосиф (Осип) Яковлевич (?), 1858 гр (по одному источнику, не уверена), белорус, проживал в деревне Жареньки Лепельского уезда (по непроверенным сведениям, ранее называлась Ульяновка (на реке Улла) Бешенковического района.
Жена Мария, немка. (Из непроверенных источников, Фелицата Павловна, 1862 гр, что сходится, немецкое имя).
Дети: Федор, Яков, Константин, Степан, Семен, Соломея, Дарья, Мария, Евфросинья.
В начпле 20 века бежали в Хакасию.
Если кому-то что-то извнстно, откликнитесь, пожалуйста!

Калечыц

• Ветеран
« Ответ #92 : 13 Январь 2023, 16:52:13 »
Корзуны, ці Карзуновічы былі лістоўнымі баярамі ў сяле Касынічы Слуцкага княства яшчэ ў 1584 г. Пазней падавалі шэраг фальсіфікатаў.

Яўген Глінскі
(Менск): Зямяне Слуцкага і Капыльскага княстваў у канцы XVI–XVII ст.: фармаванне
супольнасці, абавязкі і сацыяльная мабільнасць.
In hoc signo vinces

victor

• Участник
« Ответ #93 : 18 Февраль 2023, 17:31:38 »
Зьвесткі (на 1811):

Андрэй
   |
-------------------------
Якуб                   Ян
* 1755, † 1808     * 1765, † 1800
   |                       |
Самусь               Іосіф
* 1792               * 1792

У Іосіфа Іванавіча К. і ягонай жонкі Караліны Паўлаўны нарадзіўся ў 1833 у з. Гушчыне сын Іван, хрышчаны ў Слабада-Пырашаўскай праваслаўнай царкве.

У казцы 1811 (пазначаліся толькі мужчыны) лічыліся па з. Глінск — шляхта і вольныя зямяне на чыншу, "у бягах" — г. зн. зьехалі некуды. У сьпісах шляхты Ігуменскага пав. 1817 іх няма. Іх казкі за 1816 і 1834 я таксама не адшукаў.

Падкажыце калі ласка нумар гэтай справы 1811 па Корзунам і старонкі.

Ўладзіслаў Вяроўкін-Шэлюта

• Администратор
  • Ветеран
    • Згуртаваньне Беларускай Шляхты
« Ответ #94 : 18 Февраль 2023, 19:35:08 »
Падкажыце калі ласка нумар гэтай справы 1811 па Корзунам і старонкі.
Ня маю зараз каля сябе.
Просьба не пісаць e-mail’ы і ў асабістыя звычайныя пытаньні, для гэтага існуе Форум. Пэрсанальна — толькі камэрцыйныя запыты. Дорага. / Просьба не писать e-mail’ы и в личные обычные вопросы, для этого существует Форум. Персонально — только коммерческие запросы. Дорого.